Jajka faszerowane pieczarkami
Autor: Oz@sp3 6 kwietnia 2020
Składniki :
  • 10 jajek ugotowanych na twardo 
  • 0.5 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 pęczek pokrojonej natki pietruszki 
  • Sól 
  • Pieprz 
  • Masło do smażenia
  • Bułka tarta(do obtoczenia wierzchu jajka) 
Wykonanie :
Jajka ugotować na twardo, wystudzic, przekroić na dwie części. Oddzielić jajka od skorupek. 
Pieczarki zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. 
Na maśle przesmazyc cebulę, dodać starte pieczarki i razem usmażyć. 
Jajka przecisnac przez praske do ziemniaków, dodać usmażone pieczarki, pokrojoną natkę pietruszki oraz do smaku sól i pieprz. 
Całość wyrobić na jednolitą masę. Tak przygotowanym farszem napełnić skorupki. 
Wierzch połówek jajek obtoczyc w tartej bułce i podsmażyć na złoty kolor. 
Po usmażeniu jajka można jeść na ciepło, ale też są smaczne na zimno. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. W każdej chwili możesz zablokować lub ograniczyć umieszczanie plików cookies (ciasteczek) w Twoim urządzeniu zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej. Więcej informacji

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Zamknij