Koderkowa spiżarnia
Autor: UN 20 października 2024

Uczniowie klasy 2b przygotowali już zapasy na zimę 🙂 . We wrześniu zakisili ulubione warzywa: ogórki, papryki, rzodkiewki, marchewki, a nawet kapustę pekińską. Po umyciu i pokrojeniu produktów, uczniowie ułożyli je starannie w słoikach i zalali solanką. Nie zapomnieli także o koprze, czosnku i korzeniu chrzanu. Po dwóch tygodniach- pierwsza degustacja kiszonek. Po prostu wyśmienite! Kiszonki zawierają bakterie kwasu mlekowego i są naturalnym probiotykiem. Ponadto dostarczają witamin: A, B, C, E i K oraz stanowią cenne źródło magnezu, potasu, wapnia i fosforu.

Koderki mają już w głowie, że kiszonki zapewnią im zdrowie!

Skip to content

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. W każdej chwili możesz zablokować lub ograniczyć umieszczanie plików cookies (ciasteczek) w Twoim urządzeniu zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej. Więcej informacji

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Zamknij